Herbata imbirowa?

Imbir to bardzo pożądany produkt w kuchni nastawionej na zdrowie. Powstaje pytanie gdzie do tej kuchni wspomniany imbir wpasować. Na rynku spotkać można coraz więcej produktów z dodatkiem wyciągu z imbiru. Poczęstowano mnie ostatnio herbatą firmy Biofix o smaku miodowo-imbirowym.

W składzie: jabłko, aronia, skórka pomarańczy i cytryny, dzika róża, miód 5%, czarna porzeczka, goździki, imbir 3%, kwasek cytrynowy, aromat.

W smaku: typowa herbata owocowa, w której wyczuwa się jedynie hibiskus, którego notabene brak w składzie, więc podejrzewam, że to jednak smak dzikiej róży.

Dodatek imbiru jest tak niewielki, że nie można się raczej spodziewać zbyt dużych prozdrowotnych następstw picia tego trunku, a i koneserzy smaku imbirowego będą zawiedzeni, ja nie wyczułam nic imbirowego.
Osobiście polecam napoje ze świeżego korzenia imbiru. Należy go obrać , zaleć wrzątkiem poczekać i gotowe. Smaczne samo w sobie, ale można dodać cytrynę, ulubioną herbatę, goździki.

herbata imbirowa firmy biofix

herbata imbirowa firmy biofix

A co takiego można zyskać spożywając imbir?
Imbir obniża poziom cholesterolu we krwi, uważa się, że może zapobiegać chorobom nowotworowym, działa przeciwzakrzepowo, może uchronić nas przed zawałem serca lub udarem mózgu, a dodatkowo działa jak aviomarin, zapobiegając chorobie lokomocyjnej.

7-dniowa dieta odchudzająca 1000 kalorii. Sezonowa, cotygodniowa.

About these ads

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: